Voelkel draadring en draadpenkalibers

Nieuw in het Voelkel-programma: Draadringkalibers en draadpenkalibers.

Het al zeer aanzienlijke Voelkel programma van draadsnijgereedschap en draadreparatiegereedschap is nu uitgebreid met draadmeetgereedschap: Draadring en draadpenkalibers. Zoals gebruikelijk bij Voelkel, zijn alle artikelen vanaf heden altijd standaard uit voorraad leverbaar.

Bij het maken van schroefdraad op welke manier dan ook, is de beoordeling van de maatvastheid van cruciaal belang voor de kwaliteit van de gewenste schroef-verbinding. De visuele kwaliteit is vrij eenvoudig te controleren maar controle of het draad binnen de toleranties ligt kan slechts met dure meetapparatuur of met kalibers.

Draadringkalibers meten het uitwendige schroefdraad en draadpenkalibers het binnendraad.

De uiterste tolerantie-waarden van het betreffende schroefdraad worden vastgelegd in 2 kalibers; een goedkeur en een afkeur. De goedkeur moet passen EN tegelijkertijd de afkeur niet. Zo weet de gebruiker op een tactiele manier snel en nauwkeurig of het schroefdraad goed is.

Ons programma omvat:

  • Metrisch draad M1 tot en met M48
  • Metrisch-fijn Mf2 tot en met Mf60
  • UNC en UNF Nr.4 tot en met 3/4″
  • G1/8″ tot en met G2″
  • NPT1/8″ tot en met NPT2″

Bij de draadpenkalibers in de maten M1 – M36, Mf2 – Mf40, UNC, UNF en G1/8″ – G1″ zijn goedkeur en afkeur gecombineerd in 1 kaliber. De grotere maten hebben een apart kaliber voor goedkeur en een apart kaliber voor afkeur.

De draadpenkalibers in de metrische maten M3/4/5/6/8/10/12/14/16/20/24 zijn tevens verkrijgbaar met een gecoate goedkeur-zijde. De toegepaste coating is DLC. DLC of Diamond Like Coating is een unieke coating die een lage wrijvingscoëfficiënt combineert met een hoge oppervlakte-hardheid. Zo gaat je kaliber extra lang mee.

Draadringkaliber tbv STI-tappen (V-Coil)

De STI-tappen van het V-Coil programma zijn nu ook te meten. Voelkel levert metrisch, metrisch-fijn tot en met M52. Verder is er UNC/UNF, UN8, BSW/BSF en G(BSP).

Voelkel draadring en draadpenkalibers zijn altijd op voorraad.

Volkel draadring en draadpenkalibers
Voelkel draadpenkaliber met DLC coating

Wil je je gebruikte kalibers te later her-kalibreren? Ons onafhankelijke meetlaboratorium kalibreert desgewenst volgens DIN, ISO of ANSI. De kalibratie wordt uitgevoerd met behulp van een IAC-schroefdraadscanner.