Voelkel Schroefdraad Meten

Voelkel draadring en draadpenkalibers

Voelkel heeft een groot programma draadring en draadpenkalibers om schroefdraad te meten of te keuren. We leveren de kalibers op verzoek worden ze geleverd met of zonder certifikaat.

Wanneer je schroefdraad snijdt in een productie-omgeving dan wil je er zeker van zijn dat je aan de normen voldoet. Alleen dan is de schroefverbinding later gegarandeerd en uitwisselbaar. Je kan dit controleren met behulp van kalibers. Draadpenkalibers meten het inwendige schroefdraad. Draadringkalibers meten het uitwendige schroefdraad.

Van het schroefdraad worden de kleinste en de grootste toelaatbare maten (de tolerantie) vastgelegd in de vorm van het kaliber. Je krijgt dan in feite 2 kalibers: Goedkeur en afkeur. Het goedkeur kaliber moet goed passen. Het afkeur kaliber mag niet passen.

Voelkel heeft een groot programma draadring en draadpenkalibers. Ons programma trekt van metrisch M1 tot en met M100x6, metrisch-fijn van M2 tot en met M110x4, UNC/UNF, G(BSP), NPT en sets.

STI-tappen kalibers

STI-tappen (Screw-Thread-Insert-tappen), zijn de schroefdraad-tappen uit het V-Coil programma (uitwisselbaar met Helicoilen Amecoil). Hier betreft het uitsluitend binnen schroefdraad. Ook bij het repareren van schroefdraad is het van groot belang dat de verbinding aan de normen voldoet en dat ook hier de verbinding veilig en uitwisselbaar is. Om STI-tappen te controleren hebben we van STI-M2x0.4 tot en met STI-M52x5, STI-UNC/UNF, STI-UNx8, STI-BSW/BSF en STI-G(BSP).

We leveren als vanzelfsprekend alles leverbaar uit voorraad.