V-Coil Schroefdraadreparatie

v-coil schoefdraadreparatie assortimentsdoos van Voelkel, 04080 uitgeroepen als beste door Focus-Money

Het programma V-Coil schroefdraadreparatie van Voelkel is speciaal ontwikkeld om beschadigd binnen-schroefdraad te repareren of te versterken. De coils zijn gemaakt van hoogwaardig chroom-nikkel staal (A2). Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. V-Coil is DIN-genormaliseerd en zonder problemen uit te wisselen met andere merken zoals Helicoil en Amecoil.

Toepassen

Toepassen is relatief eenvoudig. Boor het oude schroefdraad weg met de meegeleverde spiraalboor. Tap met de speciale STI-tap nieuw schroefdraad. Draai met behulp van het indraai-gereedschap de coil in het nieuw-getapte gat. Breek de meeneem-pin af en klaar!

Deze youtube-video laat goed zien hoe het werkt. Deze video is opgenomen bij de Düsseldorfer EG, het professionele ijshockey van Düsseldorf. Voelkel sponsort deze club.

Ingezet in bijvoorbeeld aluminium, is het gemaakte nieuwe schroefdraad sterker dan het origineel. In motorblokken wordt daarom vaak V-Coil toegepast. Zodoende zullen de stalen bouten niet invreten op het lichtmetaal. De bouten zijn, indien nodig, gemakkelijk los te draaien. V-Coil is lichter, sterker en goedkoper dan vaste draadbussen. Door de compacte bouw zijn ze ook in bestaande constructies in te bouwen, ook wanneer hier vooraf geen rekening mee is gehouden.

Programma

V-Coil draadreparatie van Voelkel is leverbaar in twee basisuitvoeringen: Vrij doorlopend en zelfborgend.

De coils hebben een lengte van 1 x de schroefdraaddiameter tot 3 maal de schroefdraaddiameter, afhankelijk van de lengte van je schroefgat.
De coils zijn verkrijgbaar in metrisch, metrisch-fijn, UNC/UNF, UN8, BSW/BSF en G(BSP). De grootste maat is M52x3.0.


Naast de coils en de benodigde gereedschappen zijn er ook sets. Sets per maat of assortimentsdozen met een reeks maten. De coils zijn leverbaar in bulkverpakking of retailverpakking. Er zijn speciale sets voor bepaalde veel voorkomende toepassingen/reparaties in automotive: carterpanreparatie, bougie-reparatie en Lambdasonde-reparatie.

Het V-Coil programma is veel groter en gunstiger dan dat van iedere andere aanbieder. Probeer het uit!