Alinox grote maten schuifmaat

Alinox schuifmaat van Scala-Mess uitgelicht

Scala Messzeuge GmbH uit Dettingen (D) is steeds op zoek naar de beste meetoplossingen; exact EN gebruiksvriendelijk. De Alinox grote maten schuifmaat met een meetbereik tot wel 4 meter, is hiervan een uitstekend voorbeeld. Hoe groter het meetbereik van de schuifmaat, des te zwaarder en lastiger wordt het om nauwkeurig te meten. Scala’s ingenieurs hebben de handschoen opgepakt en hebben met een combinatie van aluminium en gehard roestvrij staal een zeer exacte maar ook lichte schuifmaat ontwikkeld. Als gevolg bespreken we hier De Alinox grote maten schuifmaat.

Alinox grote maten schuifmaat

De bekken (tot wel 800 mm!) van een Alinox schuifmaat zijn gemaakt van gehard roestvrij staal, muurvast verbonden met de aluminium tegendelen. De schuif is een monoblok, de steel is van geëxtrudeerd aluminium. De aluminium delen zijn geanodiseerd voor duurzaamheid en de schaal(verdeling) is gelaserd. De glijlagers zijn van slijtvast kunststof (Delrin). Door al deze specificaties ontstaat een exacte, robuuste en hanteerbare schuifmaat.

Verklaring van onderdelen

Alinox grote maten schuifmaat

1) Het merk Scala Messzeuge voor gegarandeerde kwaliteit

2) Fixeerschroef

3) Geen aflees-parallax (meetfout door verkeerd aflezen)

4) Bekken van gehard roestvrijstaal of uit vonkvrij/antimagnetisch koper of aluminium ook volgens jouw specificatie

5) Instelbare prismatische geleiding van Delrin en daardoor uitstekende glij-eigenschappen

6) Gelaserde schaal(verdeling), zwart en ontspiegeld ook afleesbaar onder een hoek

7) Ultra licht aluminium profiel

Het meetbereik varieert van 300 mm tot en met 4.000 milimeter. De lengte van de bekken varieren van 125 mm tot en met 800 mm. De navolgende standaard uitvoeringen zijn leverbaar:

Doordat Scala Messzeuge zoveel ervaring op het gebied van meetoplossingen heeft, bedenkt, ontwerpt en maakt Scala de meetoplossing voor jou meet-problemen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van oplossingen die Scala Messzeuge bedacht voor onze tevreden klanten: