Onze Merken

Merken van Ternbach: Voelkel, V-Coil, WGB, Cobit, Scala

Ternbach is fabrieksagent van 6 merken professioneel gereedschap geproduceerd door 4 Duitse bedrijven.

“Made in Germany” stond decennia voor kwaliteit. Duitsland produceerde kwaliteit, zeker op het gebied van gereedschappen. Veel van de klassieke A-merken zijn Duits. In de afgelopen jaren is er meer en meer productie verplaatst naar de zogenaamde lage-lonen-landen. Een aantal gereedschappen wordt nog in Duitsland geproduceerd. Over het algemeen liggen de prijzen voor lokaal geproduceerd gereedschap te hoog. Alleen heel klant-specifieke gereedschappen met speciale eisen komen nog echt uit Duitsland.

Vaak wordt er een beetje gespeeld met hier lokaal verpakken of bedrukken om het gereedschap nog “Duits” te maken.

Carl Walter, onderdeel van de WGB-holding, produceert nog wel zelf in Wuppertal. De prijzen liegen er dan niet om. Maar hier geldt de universele wijsheid: “Beter te duur dan niet te koop”.

Ook Scala maakt de Alinox schuifmaten lokaal op maat. Precisie en de grote afmetingen maken het economisch verstandig om dat lokaal te doen.

Checked by Germans

Maar wanneer Duitsers hun gereedschappen “off-shore” laten maken dan betekent dat niet dat de kwaliteit minder is. De kwaliteitscontrole volgens hun hoge standaard vindt lokaal plaats. De leveranciers controleren daarna nog eens extra of de geleverde artikelen helemaal volgens spec zijn. Misschien is het predicaat “Checked by Germans” het nieuwe label voor goede kwaliteit gereedschappen. Dus Ternbach merken professioneel gereedschap, checked by Germans.

Onze klanten zijn Nederlandse (groot)handelaren en distributeurs van ijzerwaren en gereedschappen. Wij handelen niet rechtstreeks voor eindgebruikers.

Wij zijn een niet-voorraadhoudende agent. Dat houdt in dat bestelde artikelen door de fabriek aan de klant worden verstuurd. Hierdoor zijn zoveel mogelijk onnodige logistieke stappen geschrapt.