FAQ

Deze sectie is voor de meest gestelde vragen aan Ternbach (FAQ) en de antwoorden zou hopelijk ons werk en jou tijd moeten besparen.

Kan ik als eindgebruiker bij jullie kopen?

Nee. Ternbach verkoopt alleen aan (groot)handelaren. De reden daarvoor is dat we de kennis en fijnmazige distributie van deze kanalen nodig hebben om onze producten onder de aandacht te brengen en snel te kunnen leveren. Vragen stellen over beschikbaarheid, advies over toepassingen en meer kan natuurlijk wel.

Ik zie ook Duitse webshops waar ik Völkel kan kopen. Is dat verstandig? Völkel is immers een Duits bedrijf?

De Europese markt is vrij en je mag kopen waar je kunt en wilt. Echter in Nederland is van oudsher op het gebied van gereedschappen meer concurrentie dan in Duitsland. Daarom liggen de prijzen voor Nederlandse handelaren net wat gunstiger en dat vertaalt zich in wat betere prijzen voor de Nederlandse eindgebruiker. En bovendien worden vaak stevige verzendkosten berekend van Duitsland naar Nederland.

Ik heb met zeer grote spoed een artikel nodig. Hoe regel ik dat?

Aangezien wij een aardig overzicht hebben wat er in de markt wordt aangeleverd, kunnen we vaak snel zeggen of er de kans is dat een Nederlandse handelaar het artikel heeft liggen. Zo niet, dan laten we het artikel rechtstreeks naar jouw adres versturen door de leverancier. Ben je eindgebruiker, dan regelen we dat zo dat de factuur via die handelaar komt.

Ik zie WGB bij Hornbach. Is dat bouwmarkt kwaliteit?

Nee. Hornbach is geen traditionele bouwmarkt zoals we die in Nederland kennen zoals G@mma of Pr@xis. In tegenstelling tot traditionele bouwmarkten voert Hornbach uitsluitend A-merken. Zij hebben daarmee in WGB een goede partner gevonden. Hornbach voert het handgereedschap dat iedere bouwmarkt wil voeren maar doet geen concessies aan de kwaliteit. Veel andere bouwmarkten voeren niet-professionele producten onder eigen merk voor A-merk prijzen. Gaat er iets stuk, dan krijg je een nieuwe maar veel eindgebruikers gooien het kapotte product weg en dat is precies het verdienmodel van dergelijke spelers.

We hopen dat je de antwoorden op je vragen aan Ternbach gevonden hebt in deze FAQ. Zo niet, neem contact met ons op.