WGB Handgereedschappen

WGB alternatief voor Gedore?

Westfaellische Gesenkschmiede Breckerfeld (WGB) GmbH is opgericht in 1910 en daarmee één van de oudste gereedschapaanbieders van Duitsland. Sinds 1963 produceert WGB niet meer uitsluitend voor andere gereedschapmerken maar ook voor haar eigen merk. Tegenwoordig heeft de holding producties in Breckerfeld en Wuppertal en cooperaties met fabrieken elders in Europa en Azië. Met WGB proberen we een alternatief te zijn voor Gedore, een merk waar een handelaar nauwelijks meer iets verdient.

WGB biedt hoogwaardige gereedschappen die beter zijn dan de norm, buitengewone service en een ongeevenaarde prijs-kwaliteits-verhouding. Onze producten testen flink boven de DIN-normen. Zo kunnen onze producten minstens 25% meer draaimoment aan dan DIN voorschrijft.

Onze momentsleutels komen met een certifikaat en zijn bij ons na te calibreren. WGB biedt aan om producten te fabriceren op uw klantenspecificatie of als private-label.


WGB heeft 2 lijnen: WGB, 40 jaar garantie en de prijsvechterslijn WGB Basic+, met 10 jaar garantie. De gereedschappen van WGB Basic+ worden van hetzelfde materiaal gemaakt als die van WGB maar zijn minder mooi afgewerkt. Basic+ is even goed maar doordat de optische eisen lager liggen is Basic+ (flink) goedkoper. De reden dat Basic+ een minder lange garantieperiode heeft is om onderscheid te maken in de beleving van de klant tussen beter en het beste.

MOFLEX modulair gereedschapsysteem

MOFLEX is het modulaire gereedschapsysteem van WGB. De met zorg samengestelde modules passen in onze gereedschapswagens, onze TANOS-systainer of L_BOXX koffer. Zeer praktisch.