Probleem schroefdraad VOELKEL oplossing

Probleem schroefdraad Voelkel oplossing
Trapezium schroefdraad snijden in aluminiumbrons

Wij bij VOELKEL kregen een klacht van een handelsbedrijf Metzler in Oostenrijk. Metzler liet ons weten dat hun klant, verspaningsbedrijf ERVO, had geklaagd over onze machinemoertap Tr 12 × 3 LH (artikelnummer 79116-L). ERVO had in AMPCO 21 (aluminiumbrons) trapeziumdraad gefreesd maar helaas niet diep genoeg. Daarom wilde men met onze tap het draad nasnijden. Dit nasnijden brak alle 3 de snijkanten van de tap af.

Probleem schroefdraad Voelkel oplossing
Trapezium machinemoertap Tr 12 x 3 links draad

Eén van onze applicatie-engineers nam vervolgens contact op met de ERVO. We analyseerden de verkregen informatie en al snel werd duidelijk waar het probleem zich bevond: ERVO gebruikte de machinetap met de hand. Trapeziumdraad is vrij grof schroefdraad. En er zitten groeven voor afvoer van de spaan in de tap. Slechts 75% van de machinetap is in contact met het te snijden materiaal. De tap kan bij handgebruik axiaal verschuiven tov het materiaal en te zwaar belast worden en breken. De tap moet in deze toepassing gebruikt worden in een draaibank.

Probleem schroefdraad Voelkel oplossing, draadpenkaliber

ERVO bewerkte de draadbussen opnieuw met onze machinemoertap maar nu met de draaibank uit hun opleidingswerkplaats. Onze applicatie-engineer gaf ERVO alle juiste machine parameters zoals snijsnelheid, aanzet enz. en een aanbeveling voor het juiste smeermiddel.

Het resultaat: Ervo bewerkte probleemloos en nauwkeurig zijn draadbussen en was tevreden.

Vul voor advies bij een probleem met het snijden van schroefdraad dit formulier in.