VOELKEL VX-snijplaat voor RVS

Snijden van buitendraad op een werkstuk doe je doorgaans met een ronde snijplaat. Met de hand met behulp van een geschikte snijplaathouder snijd je voorzichtig het schroefdraad. Dat heb je wellicht al eens gedaan of zien doen.
De snijplaten van het type VX van VOELKEL bieden een meerwaarde voor de gebruiker; ze zijn niet alleen voor gebruik met de hand, maar ook bij uitstek geschikt voor in de machine. Hieronder kan je zien hoe de operator soepel buitenschroefdraad snijdt op een RVS staaf met behulp van een draaibank en onze VX-snijplaat in een machine-houder.

Toepassing van machinale bewerking met VX-snijplaat

Maar de VX-snijplaten hebben meer voordelen:
De schilaansnijding zorgt voor een bewust gecontroleerde spaanafvoer in de snijrichting en een vermindering van het benodigd draaimoment om te snijden. Deze optimale spaanafvoer verbetert de oppervlaktekwaliteit van het gesneden schroefdraad. Goede spaanafvoer voorkomt verstopping van de spaangaten en de levensduur van de snijplaat is wezenlijk langer.
Verder zijn de snijplaten uit onze VX-serie gelept. Dit betekent dat de oppervlakteruwheid van de snijplaat is verlaagd mbv een verdere fabricagestap. Dit resulteert in een betere, lichtere verspaning tijdens gebruik en het draadoppervlak wordt geoptimaliseerd. Deze gelepte uitvoering maakt nauwkeuriger werken mogelijk bij gebruik in een machine.
De extra vaporisering van het oppervlak zorgt voor een betere hechting van koelvloeistof en smeermiddel. Dit verkleint de kans dat het smeermiddel wegloopt en er koudlas optreedt.

Toepassing

De VX-snijplaat is geschikt voor een breed scala aan materialen. Dit zijn bijvoorbeeld gelegeerde, taaie en moeilijk te bewerken materialen met een treksterkte tot 1.200 N / mm², roestvast staal, aluminium en nodulair gietijzer (GGG).
Onze VX-serie omvat metrische afmetingen tot M30, vele metrische fijne afmetingen tot M24 en ook pijpschroefdraden G(BSP) tot 1 inch.

Er is ook een zevendelige set in een metalen koffer (M3-12) verkrijgbaar.

VOELKEL VX-snijplaat voor RVS
Artikelnummer 49523, €169,00 excl. BTW