Nieuws

07
aug

Nieuw in het programma bij Voelkel: Vierkante snijplaten en houders

Voelkel komt met alweer een uitbreiding op haar nu al indrukwekkend grote programma:

Voelkel vierkante snijplaten

Nieuw in het programma bij Voelkel: Vierkante snijplaten en houders

Vierkante snijplaten werden “uitgevonden” in Noorwegen in de late 19e eeuw en nog steeds voornamelijk gebruikt in Scandinavische landen.

Aangezien ons land vele internationale toeleveranciers huisvest, is er wellicht ook hier een markt voor.

En zo dom was het idee destijds helemaal niet en dat is het eigenlijk nog steeds niet. Wanneer je werkt met de range van M3 tot en met M24 in metrisch volgens DIN223 (gebruikelijke DIN voor snijplaten), dan heb je voor alle maten in totaal 7! snijplaathouders nodig. Te weten 20x5mm, 20x7mm, 25x9mm, 30x11mm, 38x14mm, 45x18mm en 55x22mm. Bij metrisch fijn, UNC, UNF of G(BSP) is het al niet veel beter gesteld. In dezelfde range heb je bij vierkante snijplaten slechts 2 afmetingen nodig en bovendien ook nog eens dezelfde afmetingen bij metrisch, metrisch fijn, UNC, UNF en G(BSP). Als dat niet gemakkelijk is of ruimte bespaard in de gereedschapskoffer?

Een ander voordeel is dat de houders voor vierkante snijplaten de snijplaat fixeren met maar 2 schroeven terwijl de traditionele snijplaathouder, voor ronde snijplaten, 5 schroeven heeft.

Als laatste voordeel zijn deze snijplaten voorzien van een interne geleiding waardoor recht snijden gewaarborgd is.

Geschikt voor algemeen gebruik op niet-abrasieve materialen met een treksterkte tot 800 N/mm2, ongelegeerd en laag-gelegeerd staal, ten behoeve van het snijden of nasnijden van buitendraad:

Metrisch van M3 – M24

Metrisch fijn van M3 – M27x1,5

UNC/UNF van 1/4″ – 1″

G(BSP) van 1/8″ – 3/4″

Vanaf heden uit voorraad leverbaar.