cobit® komt met nieuwe dopsleutels voor kleurkopschroeven en IMPACT

cobit® komt met nieuwe dopsleutels voor kleurkopschroeven en IMPACT

cobit® is heftig aan het vernieuwen. We leggen de laatste hand aan onze nieuwe en flink uitgebreide catalogus. De kwaliteit van onze bits is nog verder verbeterd en we innoveren in ons programma. Een van de programmaonderdelen waar cobit® wil uitblinken zijn dopsleutels. cobit® wil dopsleutels bieden voor iedere toepassing.

De standaard dopsleutels in metrische en inch-maten maakten al deel uit van het cobit®-programma maar nu is er iets nieuws: cobit® komt met nieuwe dopsleutels voor kleurkopschroeven en IMPACT.

IMPACT dopsleutels

Het probleem bij het werken met magnetische dopsleutels in een IMPACT-machine is, dat de magneet kapot slaat door de brute klappen van de machine of dat de magneet zijn magnetische kracht kwijtraakt. cobit® heeft de oplossing voor dit probleem gevonden: De magneet wordt verend opgehangen in de dopsleutel. Hierdoor rust de bout kop niet meer op de magneet als vroeger, maar op het lichaam van de dopsleutel zelf. De magneet wordt weggedrukt en blijft beschermd. De IMPACT dopsleutels zijn voorzien van een kleur om de verschillende maten gemakkelijker uit elkaar te houden. Ze zijn verkrijgbaar in de metrische maten 6, 7, 8, 10, 11, 12 en 13 mm en inch-maten 1/4″, 5/16″en 3/8″. De verpakkingsvarianten zijn per 10 stuks in een plastic zak op per stuk in een kunststof hersluitbaar doosje met euro-ophangoog.

Verder zijn er 2 sets verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie in de bijgevoegde pdf-folder onderaan deze post.

CPS (color protection system) doplseutels

In de façade-bouw worden veel kleurkopschroeven gebruikt. De schroefkopppen zijn voorzien van een kunststof laag of zijn poeder-gecoat. Het doel is om de schroeven dezelfde kleur te geven als de façade die ermee vastgezet wordt. Worden de schroefkoppen tijdens montage beschadigd, dan heeft dat grote gevolgen voor het aanblik van de hele façade; de schroefkoppen kunnen bijvoorbeeld gaan roesten of de kleur wordt eraf gewreven.

cobit® komt nu met speciale dopsleutels om deze problemen te voorkomen.

De hoeken en de bovenkant van de dopsleutel zijn afgerond waardoor het aanbrengen en werken met de dopsleutel de lak niet beschadigd. Om de schroef toch te klemmen tijdens het schroeven, wordt gebruik gemaakt van een gladde klemkogel. Het succes van dit systeem wordt bepaald door de nauwkeurigheid van de dopsleutel en die is bij cobit® steeds perfect in orde.

CPS dopsleutels zijn verkrijgbaar in de metrische maten 6, 7, 8, 10, 11, 12 en de inch-maten 1/4″, 5/16″ en 3/8″. De beschikbare verpakkingen zijn per 10 stuks in een plastic zak of per stuk in een kunststof hersluitbaar doosje met euro-ophangoog.

Verder zijn er 2 sets verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie in de bijgevoegde pdf-folder onderaan deze post.

CoBit flyer van het dopsleutelprogramma met prijzen