Cobit dopsleutelprogramma is compleet

Cobit dopsleutelprogramma is compleet

Dopsleutels worden gebruikt om met een (accu)schroefmachine zeskantbouten of moeren los of vast te draaien.

 

 

De sleutelwijdten in mm bij metrisch schroefdraad zijn 5,5 (M3) / 6,0 (M3,5) / 7,0 (M4) / 8,0 (M5) / 9,0 / 10,0 (M6) / 11,0 (M7) / 12,0  / 13,0 (M8) en 17,0 (M10). Bij UNC en UNF schroefdraad zijn de sleutelwijdten 1/4″,  5/16″, 3/8″ en 7/16″.

Magnetisch / niet-magnetisch / CPS

Dopsleutels zijn er in magnetische en niet-magnetische uitvoering. Moeren en bouten die gevoelig zijn voor magnetisme, “kleven” aan de dopsleutel en men kan zo met 1 hand werken. Moeren en zeskantbouten die niet gevoelig zijn voor magnetisme, kan men door middel van een kogeltje in de zijkant van de dopsleutel vast laten klemmen. Dit systeem heet CPS (color protection system) en is oorspronkelijk bedacht voor kunststof of gelakte kleurkopschroeven. Dit systeem werkt echter ook voor RVS en andere niet-magnetische materialen.

Een kogeltje klemt de kop van de bout of de moer.

Verkrijgbare lengtes standaard dopsleutels

De standaard dopsleutels zijn verkrijgbaar in 4 lengtes; 50, 65, 100 en 150mm.

Het magnetische programma is het grootst met sleutelwijdtes lopend van 5,5mm tot en met 17mm in metrisch en 1/4″ tot en met 7/16″ in de inch-maten.

Het niet-magnetische programma is een stuk beperkter maar in het algemeen tevens een stuk incouranter. Het niet-magnetische programma is alleen verkrijgbaar in een lengte van 50mm.

 

 Impact

Het probleem bij het werken met magnetische dopsleutels in een IMPACT-machine is, dat de magneet kapot breekt door het brute klappen van de machine, dat de bevestiging van de magneet in de dopsleutel loslaat of dat de magneet zijn magnetisme verliest. Cobit heeft de oplossing voor dit probleem gevonden: De magneet wordt verend opgehangen in de dopsleutel. Hierdoor rust de boutkop niet meer op de magneet zoals bij andere dopsleutels, maar op het lichaam van de dopsleutel zelf. De magneet wordt weggedrukt en blijft beschermd.

Onze impact-dopsleutels zijn gemaakt van chroom-molybdeen-staal met beter geschikte materiaal-eigenschappen dan het standaard gebruikte staal. De IMPACT dopsleutels zijn voorzien van een kleur om de verschillende maten gemakkelijker uit elkaar te houden. Ze zijn verkrijgbaar in de metrische maten 6, 7, 8, 10, 11, 12 en 13 mm en inch-maten 1/4″, 5/16″en 3/8″.

Sets

Cobit heeft uiteraard ook gedacht aan sets. Duurzame hersluitbare “verpakkingen” om uw dopsleutels bij elkaar te houden en gemakkelijk vindbaar in de gereedschapskoffer. Alleen dopsleutels of gecombineerd met schroefbits of zelf boren en dergelijke. In standaard, CPS of impact.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cobit: Topkwaliteit uit Taiwan; Waarom duur wanneer het gewoon het beste moet zijn?

Vraag ernaar bij uw gereedschaphandelaar.